ШОК! БРУТАЛЕН СРИВ НА БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ ТАЗИ СУТРИН!? КАКВО СЕ СЛУЧВА? КУРСЪТ УДАРИ

ШОК! БРУТАЛЕН СРИВ НА БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ ТАЗИ СУТРИН!? КАКВО СЕ СЛУЧВА? КУРСЪТ УДАРИ

Advertisement:

Рано тази сутрин хиляди български граждани останаха като застреляни и изпаднаха в паника, след като редица платформи за изчисляване на валутни курсове отчетоха рекорден срив на българския лев спрямо щатския долар.

Стойността, на която bradva.bg се натъкна в най-утвърдените платформи за котировки като www.xe.com и x-rates.com надминаха и най-смелите фантазии за скъп долар. На много места, неясно защо, тарифата на която се търгува българската единица за един долар е рекродните 2.233 лева! 

Advertisement:

Вижте посочените линкове: http://www.xe.com/currencyconverter/convert/?Amount=1&From=USD&To=BGN  http://www.x-rates.com/calculator/?from=USD&to=BGN&amount=1

Advertisement:

Притеснени читатели на bradva.bg сигнализираха, че в действителност на много места фигурира именно този обменен курс, но по всичко личи, че това е технически проблем. Проверка на bradva.bg установи, че реалната стойност на щатския долар спрямо лева за днес 6-ти декември е 1.82754, като тази информация бе потвърдена от БНБ, съответно няма никакво притеснение относно стабилността на българската валута и не ни очаква нова Жан Виденова зима. 

Advertisement:

Източник: bradva.bg