Центърът на София почерня от полиция! Националисти се заканват да окупират Народното събрание

Центърът на София почерня от полиция! Националисти се заканват да окупират Народното събрание

Advertisement:

Полиция и жандармерия окупираха центъра на София. Стотици души се събраха днес на поредния протест, организиран от националистите срещу бежанците.

„Има много, страшно много хора, пеят революционни песни, всичко е под засиления контрол на полицията, но засега обстановката е спокойна. Днес се чу, че се очакват провокации и иницииране на сблъсъци, засега протестът протича мирно“, съобщи репортер на БЛИЦ, който в момента се намира на мястото на събитието.


 
Инициатори на протеста са отново Петър Низамов – Перата (станал известен с гражданските арести на нелегално преминали мигранти по границата с Турция и арестуван над 4 месеца за това от предателите) и Национална съпротива.
 
От подадената предварително информация шествието започва в 18:00 часа с речи на организаторите, след което множеството ще тръгне по ул. „Мария Луиза“ до „Лъвов мост“, където има най-голяма концентрация на мигранти. След това хората ще се преместят пред Парламента.
 
„Ще останем там до понеделник, ще посрещнем депутатите ако трябва, когато идват на работа. Ще им представим и исканията си. Най-вече настояваме да бъде гласувано вето на Дъблинския регламент и затваряне на границата за мигранти и бежанци“, коментира Петър Низамов пред БЛИЦ.
 

Advertisement:

Източник: blitz.bg

Advertisement: