Извънредно! Москов проговори след обвинението

Извънредно! Москов проговори след обвинението

Advertisement:

Не разбирам къде е моето финансово прегрешение.  Вкарали сме нещо, за което бихме дали 4 млн. и сме дарили нещо за 400 хил. лв. Това заяви на излизане от столичното следствие министърът на здравеопазването в оставка Петър Москов.

„Нямам никакво притеснение в нито едно от действията си. Щях да бъде обвинен от обществото, ако не бях осигурил възможността българският имунизационен календар да бъде изпълнен”, подчерта Москов. Той бе категоричен, че в случая не става въпрос за бартер.

Advertisement:

„В мое лице ще имат пълно съдействие. Защитили сме държавния интерес”, каза още той. 

Той каза още, че обвиненията на прокуратурата са единствено и само във връзка с финансовите параметри на даренията от Турция. Имало и още едно обвинение във връзка с производствен процес в „Бул Био“, несвързано с дарението с Турция. „Нито едно от обвиненията, нито е част от обвиненията е във връзка с качеството, навремеността и адекватността на ваксините, свързани с дарението“, добави  Петър Москов. 

Advertisement:

Както БЛИЦ съобщи, днес прокуратурата повдигна три обвинения на министъра в оставка Петър Москов. Първото е за длъжностно престъпление по чл. 282 за това, че не е заплатил изнесената в Турция БЦЖ ваксина чрез включване на договор за дарение на 5 млн. дози. Второто е свързано отново с длъжностно престъпление, за това че не е заплатил изнесената в Турция БЦЖ ваксина чрез включване на договор за дарение на 5 млн. дози.Третото обвинение е за безстопанственост. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ
 

Advertisement:

Източник: blitz.bg