Обрат! Запис на телефон 112 преобърна версията за битите горски инспектори (СНИМКА)

Обрат! Запис на телефон 112 преобърна версията за битите горски инспектори (СНИМКА) Имате ли вкъщи стари мобилни телефони? Ето как можете да ги продадете за 1000 евро бройката

Advertisement:

Скандални разкрития около сериозния инцидент с пострадалите по време на работа горски инспектори Милчо Гущеров и Спас Георгиев от РДГ Благоевград са на път да преобърнат на 180 градуса версията им за нападение от контрабандисти – баща и син Самарджйски от симитлийското село Крупник, предаде struma.com.

Случаят, за който БЛИЦ съобщи преди дни, разбуни духовете в Симитли и вкара в болница единият от нападнатите горски служители, Милчо Гущеров. Според неговата версия той и колегата му Георгиев били нападнати и бити от Георги Самарджийски по време на работа заради това, че поискали да спрат за проверка сина на Самарджийски, засечен с контрабандна дървесина.
 

Официално бе съобщено, че горски служители направили опит да спрат контрабандист, който избягал, изоставил колата си и се наложило да го търсят у тях. Тогава излязъл бащата на контрабандиста и набил инспекторите. Нападението шокира началниците на горските, а побойникът бе публично заклеймен, заради дързостта си да посегне на горските по време на изпълнение на служебния им дълг. Какво обаче излезе на светло дни след екшъна край Симитли!

Advertisement:

След като бе освободен от ареста, побойникът Самарджийски разкри детайли, спестени във версията на горските. Веднага след сблъсъка със служителите лично той се обадил на телефон 112 и съобщил, че полицията трябва незабавно да вземе проба за алкохол на горските заради съмнение, че са пили. „Моля ви, аз ще се предам в полицията, но тествайте горските за алкохол“, това е записано на телефон 112 от името на Георги Самарджийски. Веднага след обаждането Самарджийски наистина се е предал в полицията.

„Те ме удариха първо“, казва Самарджийски. „Попитах ги защо тормозят детето ми, къде са контрабандните дървета, като в колата имаше дърва, които бяха събирани, а не рязани. Тогава единият от тях ме нападна и се сбихме“, казва Георги. Той също е извадил медицинско свидетелство за травмите си. Хората в Крупник и Симитли познават Георги и, веднага след като е освободен от ареста, разкрили пред него, че цял ден горските били в ресторанта в центъра на Симитли.

Advertisement:

Имало свидетели, които могат да удостоверят, че в работно време Гущеров и Георгиев са били в ресторанта с часове. Това е и „гръбнакът“ в защитата на Самарджийски по време на образуваното срещу него дело. Самарджийски е убеден, че има всички доказателства, че сбиването му с горските е резултат от употребата на алкохол. С това той си обяснява и агресията им. Доказателствата си щял да приложи изненадващо по време на делото. 
Пили ли са горските инспектори Гущеров и Георгиев – това е въпросът.

Отговорът може да превърне процеса срещу побойника в обикновено пиянско сбиване и дори да оневини бащата, който е бил изненадан в дома си от служителите. Дали версията на Самарджийски ще издържи в съда предстои да видим. Въпреки, че делото още не е насрочено, започва разследване от преките началници на двамата горски: Вярно ли е, че са уплътнявали работното си време в симитлийската кръчма, вярно ли е, че са пили и какво количество дървен материал са конфискували от младия Самарджийски. 

 

Advertisement:

Източник: blitz.bg