Обрат! Запис на телефон 112 преобърна версията за битите горски инспектори (СНИМКА)

Обрат! Запис на телефон 112 преобърна версията за битите горски инспектори (СНИМКА)

Advertisement:

Скандални разкрития около сериозния инцидент с пострадалите по време на работа горски инспектори Милчо Гущеров и Спас Георгиев от РДГ Благоевград са на път да преобърнат на 180 градуса версията им за нападение от контрабандисти – баща и син Самарджйски от симитлийското село Крупник, предаде struma.com.

Случаят, за който БЛИЦ съобщи преди дни, разбуни духовете в Симитли и вкара в болница единият от нападнатите горски служители, Милчо Гущеров. Според неговата версия той и колегата му Георгиев били нападнати и бити от Георги Самарджийски по време на работа заради това, че поискали да спрат за проверка сина на Самарджийски, засечен с контрабандна дървесина.
 

Официално бе съобщено, че горски служители направили опит да спрат контрабандист, който избягал, изоставил колата си и се наложило да го търсят у тях. Тогава излязъл бащата на контрабандиста и набил инспекторите. Нападението шокира началниците на горските, а побойникът бе публично заклеймен, заради дързостта си да посегне на горските по време на изпълнение на служебния им дълг. Какво обаче излезе на светло дни след екшъна край Симитли!

Advertisement:

След като бе освободен от ареста, побойникът Самарджийски разкри детайли, спестени във версията на горските. Веднага след сблъсъка със служителите лично той се обадил на телефон 112 и съобщил, че полицията трябва незабавно да вземе проба за алкохол на горските заради съмнение, че са пили. „Моля ви, аз ще се предам в полицията, но тествайте горските за алкохол“, това е записано на телефон 112 от името на Георги Самарджийски. Веднага след обаждането Самарджийски наистина се е предал в полицията.

„Те ме удариха първо“, казва Самарджийски. „Попитах ги защо тормозят детето ми, къде са контрабандните дървета, като в колата имаше дърва, които бяха събирани, а не рязани. Тогава единият от тях ме нападна и се сбихме“, казва Георги. Той също е извадил медицинско свидетелство за травмите си. Хората в Крупник и Симитли познават Георги и, веднага след като е освободен от ареста, разкрили пред него, че цял ден горските били в ресторанта в центъра на Симитли.

Advertisement:

Имало свидетели, които могат да удостоверят, че в работно време Гущеров и Георгиев са били в ресторанта с часове. Това е и „гръбнакът“ в защитата на Самарджийски по време на образуваното срещу него дело. Самарджийски е убеден, че има всички доказателства, че сбиването му с горските е резултат от употребата на алкохол. С това той си обяснява и агресията им. Доказателствата си щял да приложи изненадващо по време на делото. 
Пили ли са горските инспектори Гущеров и Георгиев – това е въпросът.

Отговорът може да превърне процеса срещу побойника в обикновено пиянско сбиване и дори да оневини бащата, който е бил изненадан в дома си от служителите. Дали версията на Самарджийски ще издържи в съда предстои да видим. Въпреки, че делото още не е насрочено, започва разследване от преките началници на двамата горски: Вярно ли е, че са уплътнявали работното си време в симитлийската кръчма, вярно ли е, че са пили и какво количество дървен материал са конфискували от младия Самарджийски. 

 

Advertisement:

Източник: blitz.bg