ПОЛЗВАТЕ ЛИ ВАЙБЪР? ТОГАВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА, ЗА ДА НЕ ОСТАНЕТЕ НЕПРИЯТНО ИЗНЕНАДАНИ!

ПОЛЗВАТЕ ЛИ ВАЙБЪР? ТОГАВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА, ЗА ДА НЕ ОСТАНЕТЕ НЕПРИЯТНО ИЗНЕНАДАНИ! Помните ли сериала Листопад? Вижте колко остаряха и как се промениха звездите от него! Вижте ги днес (Снимки)

Advertisement:

1. Viber знае вашият мобилен номер

Дори и да не знаете, Viber по всяка вероятност съхранява номера ви в базата данни.

Ако имате инсталирано приложението и сте си направили регистрация, то освен вашия, Viber записва номерата на всичките контакти в телефона ви. Същото важи и когато човек, който има вашия номер, се регистрира. Освен него, приложението съхранява и история на обажданията, съобщенията, информация за вашата активност. Всички тези неща са описани в условията, с които сте се съгласили, когато сте инсталирали приложението.

Advertisement:

2. Акаунтът ви може да попадане в чужди ръце

Вашият акаунт представлява мобилният ви номер. Ако някога ви се наложи да го смените или просто спрете окончателно СИМ картата си, трябва предварително да деактивирате акаунта си и да си регистрирате нов, ако желаете, с новия ви номер. В противен случай рискувате новият собственик на стария ви номер да има достъп до вашите контакти и хронология на разговори, тъй като инсталирайки Viber на устройството си, той директно ще получи достъп до акаунта ви.

Advertisement:

3. Когато сте онлайн – всички разбират

Във Viber, за разлика от Skype и Messenger” няма опция „инкогнито“, при която никой да не може да знае, кога сте на линия. Моментът, в който се свържете към мобилен или Wi-Fi интернет, автоматично всички ваши контакти разбират, че сте на линия. Има и изключения, разбира се, когато онлайн статуса на даден човек не отговаря на действителността, но те по-скоро се дължат на бъгове в системата. Viber все пак ви предоставя отчасти опция „инкогнито“, но тя скрива не само вашия статус, но и този на всичките ви контакти.

„>

4. Viber изпраща местоположението ви

В приложението има опция, наречена „Geolocation”. Ако я активирате, освен съобщенията, ще изпращате на събеседниците си и координатите на мястото, където се намирате.  Разбира се, можете да я изключите, но повечето потребители намират за полезно да изпращат такава информация и използват тази функция.

5. Блокиране на абонат

Във Viber можете да блокирате даден абонат, като това ще му попречи да ви изпраща съобщения и да ви звъни. Въпреки това, ако сте в група с този човек и го блокирате, вие ще продължавате да виждате неговата активност в групата, както и той – вашата.

Advertisement:

Източник: bradva.bg